Materialen & Technieken

Ik specialiseer mij in het bouwen van polystyreenzwembaden.
Dit zijn zwembaden opgebouwd met polystyreenblokken, die na het plaatsen opgevuld worden met beton. Zo bekomt men een grotere isolatiewaarde. Deze methode is zeer gebruiksvriendelijk, omdat we hiermee eender welke afmeting kunnen bouwen.

Verder maak ik ook gebruik van de watersens doseringspanelen, die de PH-waarde (zuurtegraad) en de redox (chloorgehalte) regelen. Dit paneel volgt deze parameters voortdurend op en past ze indien nodig aan. Het is een gebruiksvriendelijk en eenvoudig paneel dat ook voor een perfecte waterkwaliteit zorgt.

Als verwarmingscomponent gebruik ik inverter-warmtepompen, die met de ‘inverter’ technologie uitgerust zijn. Deze technologie verhoogt het rendement en verlaagt het verbruik. Het rendement van warmtepompen wordt uitgedrukt in een bepaalde COP-waarde (coefficient of performance). Een ordinaire warmtepomp heeft een gemiddelde COP-waarde van 4 à 5 en bij inverter-warmtepompen is dat gemiddeld 8 à 9 onder dezelfde condities. Dit wil zeggen dat er 1 KW elektrische energie aan de warmtepomp toegevoegd wordt, om 8 à 9 KW terug te krijgen.